PONIEDZIAŁEK 18.03.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830) pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel) z masłem, zupa mleczna z kulkami czekoladowymi, herbata ziołowa. (Alergeny:1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)  jogurt owocowy (Alergeny:2)

Zupa: (godz. 1230) kalafiorowa ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny:6)

II Danie: (godz. 1445) ziemniaki puree, kotlet schabowy duszony z warzywami, surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowocowy . (Alergeny:1,2)

WTOREK 19.03.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830)  pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel) z masłem, kabanosy drobiowo-wieprzowe, papryka, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa. (Alergeny:1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) banan, jabłko

Zupa: (godz. 1230) krem brokułowy z grzankami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny:6)

II Danie: (godz. 1445) pierogi ruski polane masłem z gęstym jogurtem naturalnym , kompot jabłkowy. (Alergeny:1,2,3)

ŚRODA 20.03.2019 r.  

Śniadanie: ( godz. 830rogale z masłem i miodem, kawa zbożowa z mlekiem,  herbata owocowa z miodem.  (Alergeny:1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) sok „Pastelowy”- świeżo wyciśnięty z jabłka, czerwonej kapusty i cytryny.

Zupa: (godz. 1230) ogórkowa z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny:6)

II Danie: (godz. 1445) Kasza jęczmienna, gulasz z żołądków drobiowych, ogórek kiszony, kompot owocowy.  (Alergeny:1,2)

CZWARTEK 21.03.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 800) pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, szynka z „Pasieki”, ogórek zielony pomidor, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa.  (Alergeny:1,2)

II Śniadanie: (godz.1030) owocowy tort urodzinowy dla dzieci z miesiąca marca, herbata (Alergeny:1,2,3)

Zupa: (godz. 1230)  rosół z lanym ciastem i warzywami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny:3,6)

II Danie: (godz. 1030) kopytka polane sosem pieczarkowym, kompot wieloowocowy.(Alergeny:1,2,3)

PIĄTEK 22.03.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, makrela w pomidorach, jajko gotowane na twardo, ogórek kiszony, herbata z cytryną. (Alergeny:1,2,3,4)

II Śniadanie: (godz.1030) chipsy jabłkowe

Zupa: (godz. 1230) krem z ciecierzycy ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny:6)

II Danie: (godz. 1445) ziemniaki puree, jajko sadzone, mizeria. (Alergeny:1,2,3)

 

 

 

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony