PONIEDZIAŁEK 05.03.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel, bułki wiejskie) z masłem, kiełbaski cielęce na gorąco, papryka żółta, sałata zielona, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   chipsy jabłkowe

Zupa: (godz. 1230)  krupnik z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 1,6)

II Danie: (godz. 1445) naleśniki z białym serem i z jabłkami prażonymi, kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2,3)

WTOREK 06.03.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, papryka czerwona, herbata z cytryną. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   marchew do chrupania

Zupa: (godz. 1230)  pieczarkowa z makaronem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 3,6)

II Danie: (godz. 1445) ziemniaki puree, pieczona pałka z kurczaka, marchew tarta z chrzanem , kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2)

ŚRODA 07.03.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa             z mlekiem, herbata miętowa. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   wafle ryżowe, jabłko

Zupa: (godz. 1230)  krem z ciecierzycy czerwonej z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kopytka z musem truskawkowym, kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2,3)

CZWARTEK 08.03.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa. (Alergeny:  1,2,3)

II Śniadanie: (godz. 1030)  kisiel truskawkowy (Alergeny: 1)

Zupa: (godz. 1100)  szpinakowa z jajkiem i z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 3,6)

II Danie: (godz. 1300) kasza (jęczmienna, gryczana), gulasz z żołądków drobiowych, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. (Alergeny: 1,2)

PIĄTEK 09.03.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, zupa mleczna z płatkami ryżowymi, herbata z cytryną.  (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)  jabłko

Zupa: (godz. 1230) brokułowa ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445)   ziemniaki puree, pulpet z mintaja gotowany, surówka z kapusty białej z papryką czerwoną, kompot jabłkowy.                           (Alergeny: 1,2,3,4)

 

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony