PONIEDZIAŁEK 12.02.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel, bułki wiejskie) z masłem i dżemem truskawkowym, kawa zbożowa        z mlekiem, herbata owocowa. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   jabłko, banan (do wyboru)

Zupa: (godz. 1230)  rosół z makaronem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) ziemniaki puree, pieczona pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2)

WTOREK 13.02.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata, kawa zbożowa z mlekiem, herbata  z cytryną. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   kisiel żurawinowy (Alergeny:  1)

Zupa: (godz. 1230)  grochowa z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) pierogi leniwe polane masłem, marchew tarta z jabłkiem, kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2,3)

ŚRODA 14.02.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem i miodem, zupa budyniowa waniliowa, herbata miętowa. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   marchew tarta  z jabłkiem

Zupa: (godz. 1230)  ziemniaczana z kukurydzą ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kasza (jęczmienna, gryczana), gulasz z żołądków drobiowych, surówka z buraków czerwonych kompot jabłkowy.                (Alergeny: 1,2)

CZWARTEK 15.02.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa. (Alergeny:  1,2,3)

II Śniadanie: (godz. 1030)   wafle ryżowe

Zupa: (godz. 1100)  ogórkowa z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1300) ryż, potrawka z kurczaka z brokułami, kompot  wieloowocowy. (Alergeny: 1,2)

PIĄTEK 16.02.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony, herbata z cytryną.                       (Alergeny:  1,2,4)

II Śniadanie: (godz. 1030) tort owocowy urodzinowy, herbata (Alergeny:  1,2,3)

Zupa: (godz. 1230) barszcz czerwony czysty z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445)   kluski na parze polane masłem, naturalny jogurt pitny o smaku truskawkowym. (Alergeny: 1,2,3)

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony