PONIEDZIAŁEK 11.06.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel, bułki wiejskie) z masłem, szynka z fileta indyka, ogórek zielony, papryka żółta, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ze świeżej mięty. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)  truskawki

Zupa: (godz. 1230krem ogórkowy z groszkiem ptysiowym ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 1,6)

II Danie: (godz. 1445) ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, ogórek kiszony, kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2,3)

WTOREK 12.06.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830chałka z masłem, czyste mleko, herbata z cytryną. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   galaretka z truskawkami

Zupa: (godz. 1230krupnik z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 1,6)

II Danie: (godz. 1445) kasza (jęczmienna, gryczana), pulpet gotowany w sosie pomidorowym, buraczki z chrzanem, kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2,3)

ŚRODA 13.06.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, kiełbaski cielęce na gorąco, ogórek zielony, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem herbata malinowa. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   wafle ryżowe, jabłko

Zupa: (godz. 1230) barszcz czerwony czysty z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kopytka z musem owocowym, kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2)

CZWARTEK 14.06.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, zupa mleczna budyniowa waniliowa, herbata ziołowa.             (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) kisiel żurawinowy (Alergeny: 2)

Zupa: (godz. 1230) wielojarzynowa z ziemniakami i fasolką szparagową ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445)   gołąbki ( z mięsem, ryżem, kaszą jęczmienną) z sosem pomidorowym , kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2,3)

PIĄTEK 15.06.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem i miodem, kawa zbożowa z mlekiem, herbata malinowa.            (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) chipsy jabłkowe

Zupa: (godz. 1230) grysikowa z kukurydzą ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445)   ziemniaki puree, filet z Dorsza, marchew tarta z chrzanem, kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2,3)

 

 

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony