PONIEDZIAŁEK 08.10.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel) z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, kawa zbożowa                  z mlekiem, herbata owocowa z miodem. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) jabłko, gruszka (do wyboru)

Zupa: (godz. 1230barszcz czerwony czysty z ziemniakami  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kluski na parze polane z masłem, naturalny owocowy jogurt pitny.  kompot wieloowocowy. (Alergeny:  1,2,3)

WTOREK 09.10.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, papryka czerwona  , kawa zbożowa z mlekiem ,herbata z cytryną z miodem.  (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)  galaretka wiśniowa z niespodzianką

Zupa: (godz. 1230) jarzynowa z ziemniakami i zielonym groszkiem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445)spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym .kompot wieloowocowy. (Alergeny:  1,2)

ŚRODA 10.10.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem ,zupa mleczna z musli owocowym, herbata owocowa   (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)  wafel ryżowy

Zupa: (godz. 1230) brokułowa z ziemniakami  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445)kasza jęczmienna ,gulasz z łopatki  surówka z kapusty pekińskiej ,kompot jabłkowy.(Alergeny: 1,2)

CZWARTEK 11.10.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem ,kabanosy drobiowo-wieprzowe, pomidor, ogórek zielony, kawa zbożowa        z mlekiem, herbata z cytryną.  (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)  jabłko

Zupa: (godz. 1230) ogórkowa z ryżem  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) pierogi ruskie polane z masłem z gęstym  jogurtem naturalnym,  kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2,3)

PIĄTEK 12.10.2018 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, jajko gotowane na twardo, ogórek zielony, pomidor , kawa zbożowa                z mlekiem, herbata owocowa, herbata owocowa  (Alergeny:  1,2,3)

II Śniadanie: (godz.10.30 ) chrupki kukurydziane

 Zupa: (godz. 1230)  krem grochowy z groszkiem ptysiowym  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) ziemniaki, ryba smażona surówka z kapusty kiszonej,  kompot wieloowocowy . (Alergeny:  1,2,4)

 

 

 

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony