PONIEDZIAŁEK 18.02.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel) z masłem, kabanosy drobiowo-wieprzowe, pomidor, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa. (Alergeny: 1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)  chrupki kukurydziane i jabłko

Zupa: (godz. 1230) jarzynowa z fasolką szparagową i  ziemniakami  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kopytka polane sosem pieczarkowym, kompot jabłkowy . (Alergeny: 1,2,3)

WTOREK 19.02.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, pasztet z ciecierzycy , jajko gotowane na twardo, pomidor, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem,  herbata owocowa. (Alergeny: 1,2,3)

II Śniadanie: (godz. 1030)   mandarynki

Zupa: (godz. 1230) wielojarzynowa z ziemniakami i z  groszkiem zielonym ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kasza (jęczmienna i gryczana), gulasz z łopatki wieprzowej, ogórek kiszony, kompot owocowy. (Alergeny: 1,2)

ŚRODA 20.02.2019 r.  

Śniadanie: ( godz. 730pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, szynka z „Pasieki”, papryka czerwona, ogórek zielony, kawa zbożowa             z mlekiem, herbata miętowa z miodem.  (Alergeny: 1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) sok „Pastelowy”- świeżo wyciśnięty z jabłka czerwona, kapusta i cytryny.

Zupa: (godz. 1230) szpinakowa z jajkiem i z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 3,6)

II Danie: (godz. 1445) kluski na parze polane masłem, naturalny jogurt pitny owocowy.  (Alergeny: 1,2)

CZWARTEK 21.02.2019 r. Bal karnawałowy dla dzieci

Śniadanie: ( godz. 800rogale z masłem miodem i dżemem wiśniowym, mleko czyste, herbata ziołowa z miodem.  (Alergeny: 1,2)

II Danie: (godz. 1030) ziemniaki puree, schab duszony z warzywami, surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowocowy.(Alergeny: 1,2)

 Zupa: (godz. 1300)  tradycyjny rosół z makaronem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 3,6)

Poczęstunek dla dzieci (godz.1500)– owocowy tort urodzinowy dla dzieci z miesiąca lutego, soczki owocowe. (Alergen: 1,2,3)

PIĄTEK 22.02.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony, herbata z cytryną. (Alergen: 1,2,4)

II Śniadanie: (godz.1030) jabłko

 Zupa: (godz. 1230) kapuśniak z ziemniakami  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) naleśniki z białym serem i dżemem wiśniowym, kompot wieloowocowy. (Alergeny: 1,2,3)

 

 

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony