PONIEDZIAŁEK 11.12.2017 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (chleb pszenno-żytni, chleb marcel, bułki wiejskie) z masłem, kiełbaski cielęce na gorąco, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   jabłko

Zupa: (godz. 1230)  rosół z lanym ciastem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 1,6)

II Danie: (godz. 1445) placki ziemniaczane z gęstym jogurtem naturalnym, kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2,3)

WTOREK 12.12.2017 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem i miodem, czyste mleko, herbata z cytryną. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   budyń czekoladowy (Alergeny: 2)

Zupa: (godz. 1230)  wielojarzynowa z zielonym groszkiem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) łazanki z kapustą kiszoną i mięsem, kompot jabłkowy. (Alergeny:  1,2)

ŚRODA 13.12.2017 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, szynka „Babci Stasi”, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa. (Alergeny:  1,2,7)

II Śniadanie: (godz. 1030)   chipsy jabłkowe

Zupa: (godz. 1230)  pomidorowa z makaronem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) pierogi ruskie polane masłem, gęsty jogurt naturalny, kompot wieloowocowy. (Alergeny: 1,2,3)

CZWARTEK 14.12.2017 r. 

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, zupa mleczna budyniowa waniliowa, herbata owocowa. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030)   marchew tarta z jabłkiem

Zupa: (godz. 1230)  krem fasolowy z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kasza (gryczana jęczmienna), gulasz z łopatki wieprzowej, ogórek kiszony, kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2)

PIĄTEK 15.12.2017 r.  

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony, herbata z cytryną.              (Alergeny:  1,2,4)

II Śniadanie: (godz. 1030) chrupki kukurydziane

Zupa: (godz. 1230) ziemniaczana z czosnkiem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445)   ryż zapiekany z jabłkami z sosem śmietanowo - waniliowym, kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2)

 

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony