PONIEDZIAŁEK 14.01.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne ( chleb pszenno-żytni, chleb marcel) z masłem, zupa mleczna z płatkami musli, herbata miętowa                   z miodem. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) ciasteczka owsiane (Alergeny: 1)

Zupa: (godz. 1200) barszcz czerwony z ziemniakami ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) kasza jęczmienna, bitki schabowe w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. (Alergeny:  1,2)

WTOREK 15.01.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, polędwica sopocka, pomidor, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa z miodem. (Alergeny:  1,2)

II Śniadanie: (godz. 1030) banany

Zupa: (godz. 1200) kalafiorowa  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) placki ziemniaczane, marchew tarta z jabłkiem, kompot wieloowocowy. (Alergeny:  1,2,3)

ŚRODA 16.01.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, jajecznica na maśle, papryka czerwona, herbata owocowa z miodem.  (Alergeny:  1,2,3)

II Śniadanie: (godz. 1030)  sok „Pastelowy” – świeżo wyciśnięty sok z jabłka, czerwonej kapusty i cytryny.           

Zupa: (godz. 1200) wielojarzynowa z zielonym groszkiem ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) ryż, potrawka z kurczaka z jarzynami, kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2)

CZWARTEK 17.01.2019 r

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony, herbata owocowa z miodem.  (Alergeny:  1,2,4)

II Śniadanie: (godz. 1030)  wafel ryżowy

Zupa: (godz. 1200) krupnik zabielany z ziemniakami  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 1,2,6)

II Danie: (godz. 1445) makaron kolorowy z białym serem, kompot jabłkowy. (Alergeny: 1,2)

PIĄTEK 18.01.2019 r.

Śniadanie: ( godz. 830pieczywo różne (tj. w poniedziałek) z masłem, jajko gotowane na twardo, ogórek zielony, herbata ziołowa.                              (Alergeny:  1,2,3)

II Śniadanie: (godz. 1030) jabłko, mandarynki (do wyboru)

Zupa: (godz. 1200) kapuśniak z ziemniakami  ( na wywarze mięsno- warzywnym). (Alergeny: 6)

II Danie: (godz. 1445) spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem wieprzowym, kompot wieloowocowy.  (Alergeny:  1,2)

 

 

Woda źródlana, kompoty owocowe – do dopijania dzieci wg. potrzeb

Posiłki naszych dzieci posiadają wyłącznie naturalne przyprawy : cukier trzcinowy, sól morska, pieprz ziołowy i inne przyprawy ziołowe.

 

Załącznik do jadłospisu umieszczony jest poniżej.

 Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Szkoły dla Ekorozwoju - EKOSZKOŁA

ekoszkola

przeszkole-promujace-zdrowie

BNR-przedszkole

Początek strony